30.12.2014 2158

Okulumuz Boğazkent Mahallesinde, Vali Mustafa Bey Caddesi üzerinde 5621 Metre karelik bir alanda yer almaktadır.
         1993 yılında okul inşaatına başlanmış olup 1997-98 Eğitim öğretim yılında, 8 yıllık eğitime geçişle birlikte 19.03.1998 tarihinde dönemin başbakanı Mesut YILMAZ tarafından resmi açılışı yapılmıştır.
        O zaman ki başbakanımız Mesut YILMAZ, okul şeref defterine şöyle yazmıştır.
          "Kepez Atatürk İlköğretim Okulu'nu hizmete açmaktan mutluyum.
Bu okuldan Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak vatansever gençlerin yetişmesini dilerim 19.03.1998 Başbakan Mesut YILMAZ"
        Okulumuz ilk açıldığında 16 derslikle eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra okul binasının yetersiz kaldığı görülmüş, 2003-2004 Eğitim öğretim yılında 9 derslikli bir ek bina daha yapılarak 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılında 25 derslikli bir okul durumuna gelmiştir. Okulumuzda çok amaçlı salon bulunmaktadır.
        Okulumuz taşıma merkezi bir okuldur.
        Okulumuza "Kalabaklı, Kızılcaören, Çanakalan, Denizgöründü, Gürecik, Salihler, Kayışlar ve Güzelyalı Köylerindeki" öğrenciler taşınmaktadır. Taşınan öğrenci sayısı…dir.
        Kepez'imizin göç alması nedeniyle öğrenci sayımızda sürekli bir artış olmaktadır.
        Okulumuzun bahçesi ve oyun alanı yeterlidir. Basket ve voleybol sahaları mevcuttur. Çocukların oynaması için oyun alanları yapılmıştır.
        Her yıl öğrenci sayısı artan okulumuzda …şubede…. Öğrenci eğitim öğretim yapmaktadır.
        Okul öncesi eğitim sınıfı olarak, 4 şubede eğitim öğretim verilmektedir.
        Beldenin en büyük okuludur. İdari kadroda 1 Müdür, 2 müdür Yrd ve 1 Memur bulunmaktadır. Okulumuzda 40 öğretmen görev yapmaktadır. Yardımcı hizmetlerde 2 eleman bulunmaktadır.
        2001-2002 Eğitim öğretim yılında dönemin valisi Sayın Süleyman KAMÇI tarafından Eğitim bölgesinde en başarılı kurum olarak belirlenmiş ve başarı belgesi verilmiştir.
        Okulumuza 2002-2003 Eğitim öğretim yılında Web Sayfası tasarım yarışmasında gösterdiği başarıdan dolayı da "Teşekkür Belgesi" verilmiştir.
          Okulumun ortaöğretime giden öğrenci sayısında artış gözlenmektedir.